Tuesday, September 24, 2013

Kolmas nädal

Ja ongi üle kolme nädala siin oldud. Kohe pean vabandama et oli harjumatult tegus nädal ja pilte ikka ei jõudnud :/ :/ aga muidu siis väike kokkuvõte nädalast.

Nädalat võin ilmselt alustada kolmapäevaga kui käisin pangas ja väikse valge valega sain endale pangakaardi. Vale oli siis selline et Claudia pidi ütlema et teab mind rohkem kui kaks aastat. Kaardi sain paar päeva hiljem juba kätte ja oman nüüd pangakontot ka peale telefoni numbri siin riigis, seega võite helistada ja raha üle kanda :D

Peale selle sai kolmapäeval veel ka spordiklubis asjad joonde ajada ja olen nüüd Tunbridge Wells Sports Center'i liige, ehk siis saan külastada jõusaali, ujulat, võtta osas kahest erinevast rühmatreeningust ja iga päev mängida kaks tundi kas siis tennist, sulgpalli või squashi ja seda kõike £ 28 eest. Neljapäevaks sain jõusaali tutvustamise aja ja (ühtlasi saab liikmeks olemisel tasuta eratreeneri nõuandeid) ka eratreeneri trenni. Neljapäeval panime siis paika minu esimese kuu trennikava. Nädalavahetusel käisin mõlemal päeval trennis ja ka esmaspäeval, täna ei käinud kuna oli minu päev lapsi hoida. Muidu on kõik väga mõnus ja tore aga ilmselgelt pole mu kõhulihased kunagi eriti trenni saanud, seega täna on suht jube olla, naerda ei saa ja liikudagi on valus, samas jalgadel pole viga midagi. Aga öeldakse et teisel päeval pidid lihased veel valusamad olema kui esimesel, seega ma arvan et homme ma ei liigu kuhugi, kuigi plaan on ikkagi trenni minna.

Ja veel üks tore uudis. Neljapäeval sain kokku Saanaga, Soome neiu kes on siin lähedal Au Pair. Hästi tore neiu on. Homme lähme koos trenni, näitan kui spordiklubi on. Seega nüüd natuke ikka huvitavam elu siin kohe :)

Reedel oli tööpäev, mis ei meenuta mulle midagi erilist välja arvatud see et unustasime Clementine'ga Ban-Bani koju ja teepeal läks suureks jonniks, aga saime ka selle mure lahendatud ja ülejäänud õhtu oli tore ja mõnus. Ahjaa reedel valmistasin täitsa ise ühe inglise pärase hautise, sain kiita et oli väga hea :)

Ja siis eilne. Eile oli mul siis esimene keelekursuse kokkusaamine. Kõik oli kena ja hetkel on meid 7 kuid tuleb inimesi kindlasti juurde. Peale selle ütles õpetaja/õppejõud/tuutor/mentor (kuidas iganes teda ka ei peaks nimetama) et on täiesti kindel et kevadel teen eksami et saada level 2-te mitte level 1-te, kuna esimene aste on liiga kerge mulle. Mis oli jällegi hea uudis. Kuid mis tähendab rohkem iseseisvat tööd kuna kursus on koos astme level 1-ga, seega mina ja üks teine noormees hakkame saama rohkem ülesandeid et omandada level 2-te.

Kahjuks pole veel tööd leidnud, kuid siiski loodan veel midagi leida :)

Harjumatult tegus nädal oli, kuid väga mõnus. Nüüd naudin häid ilmasid, samal ajal kui teie otsite mütse, salle ja kindaid, saame meie käia t-särgiga ringi :)

Monday, September 16, 2013

Sain juba märkuse, et kirjutan liiga vähe aga hetkel ei ole väga millestki kirjutada. Kaks päeva teen tööd, vabadel päevadel teen igasugu muid asju. Täpselt nädala pärast hakkavad keelekursused, mida väga ootan juba, siis natuke tegevust ka rohkem. Peale selle võttis täna ühendust siin lähedal elav teine Au Pair Saana, ilmselt on ta pärit Soomest. Igatahes mingi päev saame kokku ja siis ehk läheb ka juba eluke põnevamaks siin.

Muidu aga üritan endale selgeks teha asjaolu et kui hommikul päike paistab, siis ei ole see põhjendus et vihmavarju koju võiks jätta. Nagu on ütlus, jäta vihmavari koju ja hakkab sadama, võta see aga kaasa ja on sajuta ilm. Ja see vastab 100% tõele, oma vihmavarju olen vast kasutanud heal juhul ühe või kaks korda, märjaks saanud aga ilmselt mõned korrad rohkem, kuna kui välja lähen paistab päike ja isegi pilvi pole näha, poole tunni pärast aga sajab kasse ja koerasid, nagu siin ütlus on.

Aga üleüldises plaanis on siinkandis üks väga häiriv asi, nimelt limukad (slug), nad on keskmiselt 3-7 cm pikad ja nendega juhtub peamiselt samad õnnetused mis tigudega, neid lihtsalt litsutakse laiaks aga kui sa teepeal näed neid siis on nad tõeliselt vastikud, soolikad väljas...vuh. Ahjaa ämblikud on ka suht suured ja rammusad, vb juba rääkisin teile aga igatahes suured, seega ämblikuvõrku nähes hoian küll sealt eemale.

Muidu on kõik hästi ja toredasti, nüüd kui Saanaga lähemalt tuttavaks saada siis ehk varsti-varsti Londonit avastama :) Peale selle olen teile palju pilte võlgu, mingi päev võtan digika ja lähen jalutan ühe pikema tiiru :)

Saturday, September 7, 2013

Esimene nädal

Esimene nädal hakkab läbi saama ja teen siis väikse kokkuvõtta, mis võib tulla ka suht pikk :)

Pere ja lapsed.
Pere on hästi kokkuhoidev ja aktiivne. Lapsed hästi iseseisvad, seega mul väga palju tööd ei ole. Väiksed tüdrukud Clem ja Willow mängivad peamiselt kahekesi, mõnikord tahavad et ma ka nendega mängiks. Eile nad tahtsid juba rohkem et ma nendega mängiks ja koos asju teeks, eks enne olin neile ikka veel väga võõras aga vaikselt harjuvad ära. Lastega üksi olen kodus kahel päeval nädalas, teistel päevadel on kas ema või isa ka kodus ja see tähendab, et nemad tegelevad peamiselt lastega, mina olen lastega siis kui nad süüa teevad. Seega põhiliselt töötan kahel päeval nädalas, nädalavahetused on vabad, mõnikord ainult reede õhtuti pean lapsi vaatama, kuigi peamiselt pean valvama et neid uuesti magama panna kui nad ülesse peaksid ärkama.

Tunbridge Wells
Loodus on siin künklik nagu Inglismaal ikka, mägesid pole ja siledat ala ka ei ole. Hommikune tee lasteaeda on korralik trenn. Ilmad on siin hetkel soojad ja siiani veel ka päikselised, kuid küll nad jõuavad muutuda. Kaks päeva oli lausa 30 kraadi sooja, kuid majad on ise seest külmad seega polnud väga muret et jube olla oleks.
Uurisin täpsemalt ka kaarti Tunbridge asukoha üle ja tuleb välja et Channel tunnel on väga lähedal, mis tähendab ilmselt seda et ühel nädalavahetusel tuleb võtta ette reis Prantsusmaale, sest kui olla juba nii lähedal siis tuleb ka ära käia. Londonisse üritan ka selle kuu sees jõuda.
Peale kõige selle on siin hästi palju põldmarju, neid kasvab igal nurgal ja teeäärtes.

Ja veel niisama juttu. Käisin täna oma vaba päeva nautimas ja jalutasin linnas ringi, et rohkem sõbraks saada uue elukohaga ja astusin sisse poodi Sport direct. Ostsin endale sealt kaks toppi ja ühed püksid, kui kassapidaja ütles summa mõtlesin et kuidagi imelikult väike summa oli, kuid mõtlesin et ju ma siis arvutasin peast ikka väga valesti. Koju jõudes vaatasin tšekki ja tuli välja et kassiir ei löönud pükse kassast läbi, seega hoidsin kokku 17 naela ja sain Puma püksid täiesti tasuta :)
Peale kõige selle mängisin ma peale 2-aastast pausi ka klaverit, ei olnudki nii koba kui arvasin, midagi ikka on veel täitsa meeles :)

Ja kuna eelmine postitus oli ainult pildid siis see postitus on ainult juttu :D

Tuesday, September 3, 2013

Hello!

Ja nii ongi, autod sõidavad valel pool teed, majad on kitsad ja enamasti kolme korrusega, aiad on väiksed , kuid....kuid oh mis imet, siin ei sajagi koguaeg, kaks päeva on päike paistnud ja väga soe on ka :)
Muidu tundub kõik tore olevat, pole nagu mingit erilist arvamust veel suutnud kujundada, tahaks linna jalutama, vb homme või siis nädalavahetusel on aega selle jaoks, esmapilgul tundub Tunbridge Wells väga mõnus linnake olevat :)
Homme saan täpsemat infot ka oma keelekursuste osas, ehk hakkab see briti aktsent ka külge lõpuks, oleks ju tore. Täna sai juba kolm või neli raamatut läbi loetud seega midagi ikka hakkab külge ka ehk. Pealegi Inglismaal ei ole Santa Clausi vaid on Father Christmas, mis oli minu jaoks suur üllatus.